Τρόποι Πληρωμής
- Αντικαταβολή
- Πληρωμή με κάρτα
- Paypal
- Τραπεζική Κατάθεση
Το κεφίρ σε κεσεδάκι, αν και μοιάζει με παραδοσιακό γιαούρτι, είναι ένα εξαιρετικό προϊόν ζύμωσης γάλακτος που συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες του κεφίρ με την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού.
Το κεφίρ σε κεσεδάκι, αν και μοιάζει με παραδοσιακό γιαούρτι, είναι ένα εξαιρετικό προϊόν ζύμωσης γάλακτος που συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες του κεφίρ με την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού. Το κεφίρ, γνωστό για τις πολυάριθμες ωφέλειες που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό, έχει κατακτήσει σημαντική θέση στη σύγχρονη διατροφή, ιδιαίτερα όσων επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου τους, να ενισχύσουν την ανοσολογική τους άμυνα και να απολαύσουν ένα ελαφρύ αλλά θρεπτικό γεύμα.
Το κεφίρ είναι ένα ζυμωμένο γαλακτοκομικό προϊόν που προέρχεται από την Κεντρική Ασία και έχει μακρά ιστορία κατανάλωσης. Δημιουργείται από τη ζύμωση του γάλακτος με τη βοήθεια μικροοργανισμών, κυρίως βακτηρίων γαλακτικού οξέος και ζυμών. Αυτός ο συνδυασμός προκαλεί τη μετατροπή της λακτόζης (του σακχάρου του γάλακτος) σε γαλακτικό οξύ, προσδίδοντας στο κεφίρ την ελαφρώς ξινή του γεύση, και επιπλέον δημιουργεί φυσικά ανθρακικό, κάνοντάς το ελαφρώς αφρώδες. Η διαδικασία αυτή παράγει επίσης προβιοτικά, τα οποία είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που υποστηρίζουν τη χλωρίδα του εντέρου και γενικά την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Παρότι το γιαούρτι και το κεφίρ είναι και τα δύο γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από ζύμωση, έχουν κάποιες βασικές διαφορές:
Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που συμβάλλουν στην υγεία του εντερικού μικροβιώματος. Η τακτική κατανάλωση προϊόντων που είναι πλούσια σε προβιοτικά, όπως το κεφίρ, μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, να ανακουφίσει τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας και του φουσκώματος, και να προάγει την καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από τις τροφές. Επιπλέον, έχει συνδεθεί με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος βρίσκεται στο έντερο.
Το κεφίρ είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ασβεστίου, φωσφόρου, βιταμινών του συμπλέγματος Β (όπως η Β12), και μαγνησίου. Οι πρωτεΐνες που περιέχει είναι υψηλής βιολογικής αξίας, κάτι που σημαίνει ότι περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας για τη διατήρηση της υγείας των μυών και των ιστών.
Λόγω της διαδικασίας ζύμωσης, η λακτόζη στο κεφίρ έχει διασπαστεί σε μεγάλο βαθμό, καθιστώντας το πιο εύπεπτο για άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Έτσι, ακόμα κι αν κάποιος δεν μπορεί να καταναλώσει απλό γάλα ή γιαούρτι, μπορεί να απολαύσει το κεφίρ χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενέργειες της λακτόζης.
Το κεφίρ σε κεσεδάκι είναι ένα εξαιρετικά ελαφρύ και χαμηλό σε λιπαρά προϊόν, αλλά ταυτόχρονα είναι χορταστικό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Αυτό το καθιστά ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και προσπαθούν να διατηρήσουν ένα υγιές σωματικό βάρος. Η υψηλή του περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες βοηθά στη μείωση της αίσθησης της πείνας και στη ρύθμιση της όρεξης.
Το κεφίρ σε κεσεδάκι μπορεί να καταναλωθεί μόνο του ως σνακ ή πρωινό, αλλά και να ενσωματωθεί σε πολλές συνταγές, όπως smoothies, σαλάτες, σάλτσες, ακόμα και γλυκά. Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας:
Το κεφίρ σε κεσεδάκι είναι κατάλληλο για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς προσφέρει ένα εύπεπτο και θρεπτικό σνακ. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για όσους θέλουν να υποστηρίξουν την καλή υγεία του πεπτικού τους συστήματος, για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη και για όσους αναζητούν ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ χωρίς πολλές θερμίδες.
Πιστοποιημένο προϊόν παραγωγής σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές την βιολογική γεωργίας χωρίς την χρήση χημικών προσθέτων και φυτοφαρμάκων.
Προϊόν σύμφωνο με την χορτοφαγική διατροφή. Δεν περιέχει κρέας και ψάρι.
Το προϊόν δεν περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,12g ανά 100g προϊόντος.