Κεφίρ Γιαούρτι 180gr 2%

Το κεφίρ σε κεσεδάκι, αν και μοιάζει με παραδοσιακό γιαούρτι, είναι ένα εξαιρετικό προϊόν ζύμωσης γάλακτος που συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες του κεφίρ με την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού.

Διαθέσιμο για παράδοση
Κατηγορία:
Διατροφικά Στοιχεία
ανα 100g προϊόντος
Βάρος
180 gr
Ενέργεια
296kj/71kcal
Λιπαρά
2gr
εκ των οποίων κορεσμένα 1,6gr
Υδατάνθρακες
5,2gr
εκ των οποίων σάκχαρα 5,2gr
Πρωτεΐνες
8gr
Αλάτι
0,1gr
Περιγραφή

Το κεφίρ σε κεσεδάκι, αν και μοιάζει με παραδοσιακό γιαούρτι, είναι ένα εξαιρετικό προϊόν ζύμωσης γάλακτος που συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες του κεφίρ με την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού. Το κεφίρ, γνωστό για τις πολυάριθμες ωφέλειες που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό, έχει κατακτήσει σημαντική θέση στη σύγχρονη διατροφή, ιδιαίτερα όσων επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου τους, να ενισχύσουν την ανοσολογική τους άμυνα και να απολαύσουν ένα ελαφρύ αλλά θρεπτικό γεύμα.

Τι είναι το κεφίρ;

Το κεφίρ είναι ένα ζυμωμένο γαλακτοκομικό προϊόν που προέρχεται από την Κεντρική Ασία και έχει μακρά ιστορία κατανάλωσης. Δημιουργείται από τη ζύμωση του γάλακτος με τη βοήθεια μικροοργανισμών, κυρίως βακτηρίων γαλακτικού οξέος και ζυμών. Αυτός ο συνδυασμός προκαλεί τη μετατροπή της λακτόζης (του σακχάρου του γάλακτος) σε γαλακτικό οξύ, προσδίδοντας στο κεφίρ την ελαφρώς ξινή του γεύση, και επιπλέον δημιουργεί φυσικά ανθρακικό, κάνοντάς το ελαφρώς αφρώδες. Η διαδικασία αυτή παράγει επίσης προβιοτικά, τα οποία είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που υποστηρίζουν τη χλωρίδα του εντέρου και γενικά την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Η διαφορά μεταξύ κεφίρ και γιαουρτιού

Παρότι το γιαούρτι και το κεφίρ είναι και τα δύο γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από ζύμωση, έχουν κάποιες βασικές διαφορές:

  • Τύπος βακτηρίων: Το γιαούρτι συνήθως περιέχει δύο βασικούς τύπους βακτηρίων, το Lactobacillus bulgaricus και το Streptococcus thermophilus. Το κεφίρ, αντίθετα, περιέχει έναν πολύ πιο ποικιλόμορφο πληθυσμό βακτηρίων και ζυμών, που μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και 30 διαφορετικά στελέχη. Αυτή η διαφοροποίηση σημαίνει ότι το κεφίρ προσφέρει περισσότερα προβιοτικά από το παραδοσιακό γιαούρτι.
  • Διαδικασία ζύμωσης: Το γιαούρτι δημιουργείται κυρίως από βακτηριακή ζύμωση, ενώ το κεφίρ συνδυάζει τόσο βακτήρια όσο και ζυμομύκητες, δημιουργώντας έτσι ένα πιο σύνθετο προϊόν με μεγαλύτερη ποικιλία ενζύμων και θρεπτικών συστατικών.
  • Υφή και γεύση: Το γιαούρτι είναι κρεμώδες και πιο πυκνό από το κεφίρ, ενώ το κεφίρ είναι ελαφρώς πιο ρευστό και έχει μια ελαφρώς ανθρακούχα υφή λόγω της παρουσίας ζυμομυκήτων. Η γεύση του κεφίρ είναι πιο ξινή και πιο πλούσια σε σύγκριση με το γιαούρτι, ενώ το ανθρακικό που περιέχει του δίνει μια ιδιαίτερη αίσθηση φρεσκάδας.

Οφέλη του κεφίρ σε κεσεδάκι

1. Πλούσιο σε προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που συμβάλλουν στην υγεία του εντερικού μικροβιώματος. Η τακτική κατανάλωση προϊόντων που είναι πλούσια σε προβιοτικά, όπως το κεφίρ, μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, να ανακουφίσει τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας και του φουσκώματος, και να προάγει την καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από τις τροφές. Επιπλέον, έχει συνδεθεί με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος βρίσκεται στο έντερο.

2. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά

Το κεφίρ είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ασβεστίου, φωσφόρου, βιταμινών του συμπλέγματος Β (όπως η Β12), και μαγνησίου. Οι πρωτεΐνες που περιέχει είναι υψηλής βιολογικής αξίας, κάτι που σημαίνει ότι περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας για τη διατήρηση της υγείας των μυών και των ιστών.

3. Κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη

Λόγω της διαδικασίας ζύμωσης, η λακτόζη στο κεφίρ έχει διασπαστεί σε μεγάλο βαθμό, καθιστώντας το πιο εύπεπτο για άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Έτσι, ακόμα κι αν κάποιος δεν μπορεί να καταναλώσει απλό γάλα ή γιαούρτι, μπορεί να απολαύσει το κεφίρ χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενέργειες της λακτόζης.

4. Συμβάλλει στη διατήρηση υγιούς βάρους

Το κεφίρ σε κεσεδάκι είναι ένα εξαιρετικά ελαφρύ και χαμηλό σε λιπαρά προϊόν, αλλά ταυτόχρονα είναι χορταστικό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Αυτό το καθιστά ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και προσπαθούν να διατηρήσουν ένα υγιές σωματικό βάρος. Η υψηλή του περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες βοηθά στη μείωση της αίσθησης της πείνας και στη ρύθμιση της όρεξης.

Χρήσεις του κεφίρ σε κεσεδάκι στην καθημερινή διατροφή

Το κεφίρ σε κεσεδάκι μπορεί να καταναλωθεί μόνο του ως σνακ ή πρωινό, αλλά και να ενσωματωθεί σε πολλές συνταγές, όπως smoothies, σαλάτες, σάλτσες, ακόμα και γλυκά. Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας:

  • Πρωινό smoothie: Προσθέστε κεφίρ σε κεσεδάκι στο μπλέντερ μαζί με φρούτα της επιλογής σας (μπανάνες, φράουλες, μύρτιλα), λίγο μέλι και σπόρους chia για ένα χορταστικό και θρεπτικό πρωινό.
  • Αντί για ξινή κρέμα: Το κεφίρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πιο υγιεινή εναλλακτική της ξινής κρέμας σε σαλάτες, φαγητά ή σάλτσες, προσφέροντας την ίδια κρεμώδη υφή αλλά με περισσότερα προβιοτικά και λιγότερα λιπαρά.
  • Αρωματικό ντρέσινγκ για σαλάτες: Ανακατέψτε το κεφίρ με λίγο ελαιόλαδο, σκόρδο, χυμό λεμονιού και φρέσκα βότανα για ένα δροσιστικό και θρεπτικό ντρέσινγκ που θα προσθέσει μια νότα φρεσκάδας στις σαλάτες σας.

Ποιοι μπορούν να καταναλώσουν κεφίρ σε κεσεδάκι

Το κεφίρ σε κεσεδάκι είναι κατάλληλο για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς προσφέρει ένα εύπεπτο και θρεπτικό σνακ. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για όσους θέλουν να υποστηρίξουν την καλή υγεία του πεπτικού τους συστήματος, για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη και για όσους αναζητούν ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ χωρίς πολλές θερμίδες.

TOP

Βιολογικό

Πιστοποιημένο προϊόν παραγωγής σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές την βιολογική γεωργίας χωρίς την χρήση χημικών προσθέτων και φυτοφαρμάκων.

Vegetarian

Προϊόν σύμφωνο με την χορτοφαγική διατροφή. Δεν περιέχει κρέας και ψάρι.

Χαμηλό Αλάτι

Το προϊόν δεν περιέχει αλάτι σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 0,12g ανά 100g προϊόντος.

Τρόποι Πληρωμής
  • Αντικαταβολή
  • Πληρωμή με κάρτα
  • Paypal
  • Τραπεζική Κατάθεση